papakonstantinou1

«Βασίλη ζούμε για να σ' ακούμε...»

40 χρόνια έφηβος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και το αποδεικνύει σε κάθε εμφάνισή του. Τραγουδάει με δύναμη και πάθος. Τραγουδάει με έρωτα. Αεικίνητος, με απίστευτη και αστείρευτη ενέργεια βολτάρει στην σκηνή και κάνει σάλτα. Με τη φωνή του να σε διαπερνάει, σε ξεσηκώνει και σε κινεί στους ρυθμούς του.

Θέλει πιο ροκ; Θέλει μπαλάντα; Όπως και να ‘χει ακολουθείς. Γίνεσαι έρμαιο της μουσικής. Βρίσκεσαι να χοροπηδάς, να ‘χεις τα χέρια σηκωμένα  με τις παλάμες άλλοτε να χτυπάν ρυθμικά παλαμάκια, άλλοτε σε σχήμα γροθιάς και άλλοτε ανοιχτές και ελεύθερες στον αέρα να αμφισβητούν το νόμο της βαρύτητας και από πείσμα να μένουν ψηλά.

Θα έρθει και η στιγμή που το σώμα θα ηρεμήσει και θα πιάσεις τον εαυτό σου να νοσταλγεί, να ερωτεύεται και εν τέλει να επιθυμεί αυτό το «να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρα μας». Σε όποια κατάσταση κι αν βρεθείς, το σίγουρο είναι ότι  ο Βασίλης «σπάει τη σιωπή σου». Αυτή τη σιωπή, που μερικές φορές «μοιάζει σαν αγάπη μεγάλη». «Κανείς απόψε δε θα κοιμηθεί»… και όλο το βράδυ τραγουδάς μαζί με τον Βασίλη τόσο μα τόσο δυνατά σα να έχεις σκοπό να πραγματοποιήσεις αυτό που λέει ο στίχος.

Όπως σε κάθε live του έτσι έκανε ο «για πάντα έφηβος» και στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.  Λίγο ή πολύ ρομαντικοί, ονειροπόλοι, ερωτευμένοι με ανταπόκριση ή χωρίς  ή απλά με τη ζωή, «επαναστάτες», ατίθασοι, αντισυμβατικοί, έφηβοι κάθε ηλικίας γέμισαν για ακόμα ένα Σάββατο τον χώρο, όπου εμφανίζεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Μαζί του στη σκηνή βρέθηκαν οι: Αντρέας Αποστόλου (πιάνο), Βαγγέλης Πατεράκης (μπάσο), Στέφανος Δημητρίου (ντράμς), Γιάννης Αυγέρης  (κιθάρα  και φωνητικά), Φρόσω Στυλιανού (τραγούδι και φωνητικά) και Meri Brozi (βιολί και τραγούδι). Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έδωσε την σκυτάλη και το μικρόφωνο στη Meri Brozi και στη Φρόσω Στυλιανού, οι οποίες εντυπωσίασαν και ενθουσίασαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, που κέρδισαν ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα. 

Η βραδιά κύλησε με τραγούδια παλιά και αγαπημένα. Τραγουδήσαμε μαζί με τον Βασίλη το «γιουσουρούμ», την «Στέλλα», την «Βικτώρια», το «μαχαίρι», τον «μπαγάσα», τον «Γουίλι», τον «στρατιώτη»,  «στο Πόρτο Ρίκο» και άλλα. Στο πρόγραμμα προστέθηκαν και κάποια κομμάτια από τον καινούριο του δίσκο, «Δραπέτης» . Οι στίχοι και η μουσική των τραγουδιών είναι του Απόστολου Μπουλασίκη και η ενορχήστρωση έγινε από τον Γιώργο Αρχοντάκη.  Μπορεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου να είχε αγωνία γι αυτή τη δουλειά, που είναι πολύ διαφορετική απ’ τις προηγούμενες , το κοινό όμως τη δέχτηκε και την αγκάλιασε.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να τελειώσει αυτό το live, αν όχι με τα «έφηβα γεράκια»; Κράτα ρε φίλε γερά…  Και ξαναβγήκε στην σκηνή ο Βασίλης για να ολοκληρώσει αυτό το τρίωρο πρόγραμμα τραγουδώντας το «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Με την ξεχωριστή χροιά του, με τις χαρακτηριστικές κινήσεις του, με την ασυγκράτητη φωνή του, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς έκανε να «ξεδιπλωθούμε» και να γίνουμε μια παρέα αυτό το «βράδυ Σαββάτου». Μια παρέα ανθρώπων, που «δε γουστάρουν τα στημένα» και έχουν  τη θεωρία ότι καθώς τα χρόνια περνάνε είναι ωραίο να ωριμάζει μόνο το μυαλό και να επεκτείνεται η σκέψη σου. Κατά τ’ άλλα δηλώνουν έφηβοι.

Θα κλείσω με κάποια λόγια του κύριου Νίκου Μαρκάτου, πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου και ομότιμου καθηγητή, που βρέθηκε ανάμεσα στο κοινό:

«Αντισταθείτε! Μην ανέχεστε να σας πείσουν να τους ανέχεστε.»

Video: Evart.gr

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.